"Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense en català.
És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense"
(Ovidi Montllor, músic i actor alcoià)

dilluns, 29 de maig del 2017

Com fer un resum ...i no morir en l'intent!

* Cal cenyir-se a la informació que hi ha en el text original: es tracta de reproduir aquesta informació, però amb menys paraules; no s'ha de fer interpretacions personals sobre el contingut del text.
* Sintetitzar amb les nostres pròpies paraules el contingut del text, sense transcripcions literals o còpies literals, excepte paraules claus que siguen imprescindibles per a demostrar que s’ha entés el text. En el resum no se cita literalment ni es posa entre cometes.
* No s'ha d'afegir al resum comentaris o indicacions del tipus: "El text/l'autor diu.../ens parla de.../conclou dient que...", ja que aquestes estructures donen lloc a un distanciament del text original.
* Hi ha d'haver totes les idees principals del text original, interpretades correctament.
* Cal articular i connectar les idees amb mots de lligam (marcadors textuals, connectors) i amb la puntuació adient: el producte final ha de ser un resum, no un esquema.
* Cal demostrar capacitat de síntesi; és a dir, respectar al màxim el nombre de paraules demanat per al resum (1/4 del total).
* Respecteu l’ordre, la jerarquia i la connexió de les idees. La jerarquia d’idees és la importància d’uns continguts sobre altres amb què manté alguna relació de significat.
               * No hem d’afegir idees que no apareguen al text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VOLEM TV3