"Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense en català.
És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense"
(Ovidi Montllor, músic i actor alcoià)

dimecres, 9 de setembre del 2015

El meu santuari.

Ací teniu el meu espai de treball :-)



No en teniu cap? Doncs n'haurieu de tindre un. Importantíssim.
Ací unes recomanacions:

L'habitació i el material de treball són importants a l'hora d'estudiar. Encara que no t'hages adonat, la temperatura, tenir a mà els llibres de consulta o la simple col·locació del flexo són condicions ambientals que influeixen en el nostre rendiment.

En primer lloc anem a donar unes recomanacions sobre l'habitació d'estudi:

1. Procura estudiar sempre en el mateix lloc: la teua habitació, el saló de la teua casa, la biblioteca...
2. El lloc triat ha d'estar bé ventilat: l'aire enrarit provoca somnolència.
3. La temperatura ha de rondar els 17º. Amb menys graus, tota la teua energia la utilitzaràs per a mantenir la temperatura corporal; amb més calor els moviments corporals es fan més lents.

Sobre el material de treball has de tenir en compte que:

1. La taula on estudies estiga sempre ordenada. Fixa't que posa TAULA, és a dir, ni el llit ni el sòl són lloc d'estudi. Ja pateix prou la teua columna vertebral amb l'exercici diari com perquè segueixes torturant-la amb postures inadequades.

2. Tingues a mà tot el material que preveges vages a utilitzar: llibres de text, quaderns, bolígrafs, llapis de colors, regles,diccionaris, atlas. És important que no hages de moure't molt una vegada que t'has instal·lat ja per a començar la sessió d'estudi.

3. Important: de vegades, no es té en compte una qüestió tan senzilla com és la col·locació del flexo: Si ets destre el flexo ha d'estar situat a l'esquerra; si ets esquerrà, el flexo ha d'estar a la dreta. Seguint aquestes indicacions evitaràs que la teua mà et faça ombra a l'escriure.

Ens queda gens més l'últim "consell ambiental": Has de posar-te a estudiar sempre en el mateix lloc, amb el material en ordre i procurar aïllar-te el més possible.
Això suposa que ets tu qui decideix que es va a estudiar: Oblida't del telèfon, del timbre de la porta i de les persones que estan al teu voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VOLEM TV3